Dieta cu Pangasius

Saptamana asta mam luat hotararea importanta de a incepe sa mananc cat mai sanatos, sau dietetic, sau…ufff… Mai mult impins de rezultatele anlizelor (ca mai bine nu ma duceam 😉 ) am mancat toata saptamana conopida, amestec mexican, piept de pui, fara piele (al dracului ce-mi place pielea crocanta cu mujdei). Intr-adevar, cel mai bun piept de pui e ceafa de porc la gratar…. dar mi-am jurat sa nu mananc saptamana asta.

Astazi m-am destrabalat si am cumparat peste. As fi vrut sa fie pastrav, dar din pacate, la Supermarketul Real nu se gasea. Asa ca am luat file de Pangasius. 

pangasius-1.jpg

Cum l-am preparat? Fiti atenti, e simplu:

Intai pregatiti cartofii pai si ii puneti in „stand-by” pana pregatiti pestele.

Se ia cate o bucata de file de pangasius pentru fiecare persoana (e suficient). Se sareaza si se pipereaza pe ambele parti, dupa gust. Se pregateste intr-o tava faina si malai in parti egale, peste care aruncati un praf de sare. Se amesteca bine. Intre timp,  se incinge uleiul . Se tavaleste pestele prin amestecul faina si malai si se pune in tigaie. Se prajeste pana devine auriu. Paralel prajiti cartofii pai.

Se serveste cu lamaie si/sau (si-sau) mujdei de usturoi. Daca va place mamaliga… La sfarsit se poate servi un pahar de vin alb…

pangasius.jpg

POFTA BUNA!

30 responses to this post.

  1. confirm! cel mai bun pui e porcu’. si cea mai buna leguma tot porcu’🙂

    Răspunde

  2. dieta? hm… incearca cartofi natur cu marar si un pic de unt la pestele prajit.

    Răspunde

  3. Ai dreptate! Intre timp…am trecut la cartofi natur… medicii stiu de ce…😉
    In mod sigur o sa incerc cu unt (asta are multa grasime… margarina nu e buna?) si marar. Imi place mararul la nebune!
    Si untul😦
    Analizele sunt mai bune. Trebuie numai sa am grija … Asa ca…zi-le Dane…

    Răspunde

  4. nu-mi place margarina, cestie de gust. poti si fara grasimi. dar untul are savoare, mai ales daca il prepari in casa. cum? asta e alta poveste. mai incolo.

    Răspunde

  5. Posted by Flojo on Mai 12, 2008 at 10:39 am

    Pt dieta as sugera un alt mod de preparare; se poate face la cuptor simplu (doar cu niste condimente), merge si in folie de aluminiu (tot la cuptor) cu niste legume, etc.

    Stiu ca pe la noi asa se obisnuieste, dar eu sunt de parere ca nu totul merge prajit in ulei cu usturoi; sunt si alternative.😉

    Răspunde

  6. Flojo,
    e clar, se poate si altfel, inclusiv la gratar…
    E bun oricum, peste sa fie!

    Răspunde

  7. Posted by valantina on Decembrie 7, 2008 at 3:07 pm

    Ma intereseaza, pangasius e un peste cu solzi?.

    Răspunde

  8. Posted by zoicas viorica on Decembrie 29, 2008 at 8:26 pm

    pangasius mi se pare cel mai perfect peste,specialistii spun ca este un peste slab bun in alimentatia sanatoasa, eu il prepar la cuptor il codimentez putin-sare,piper-il dau prin faina alba, il asez in tava unsa cu putin ulei si il introduc in cuptor la l80 grade,dupa 15 min il intorc, si il mai tin inca 10 min, il scot adaug mujdei de usturoi putin concentrat si il introduc inapoi in cuptor cu focul stins inca 5 min,

    Răspunde

  9. Posted by zoicas viorica on Decembrie 29, 2008 at 8:30 pm

    pangasius este ff bun si cu zeama de lamie,garnitura-fierb cartofi in coaja de jumatate, ii curat, ii tai in patru si ii asez langa peste in tava din cuptor, cand se termina pestele de copt sunt gata si cartofii.

    Răspunde

  10. Posted by zoicas viorica on Decembrie 29, 2008 at 8:37 pm

    garnitura langa peste – curat patru cartofi si ii tai felii groase cam de cinci mm,tai felii daua rosii,o ceapa si un ardei de marime potrivita.Le dau cu sare si ulei,le amestec bine si le asez intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu pe care o acopar tot cu folie de al, o intep in 2-3 locuri cu un varf de cutit,si o tin in cuptor aprox o ora.Se obtine un ghiveci deosebit de gustos.

    Răspunde

  11. Posted by Incepatoru on Februarie 17, 2009 at 8:58 pm

    Abia am luat
    Asteptati sa-l fac si va spun daca mai traiesc

    Răspunde

  12. Posted by motanul.incaltat on Februarie 27, 2009 at 9:10 pm

    Incepatoru a zis:
    „Asteptati sa-l fac si va spun daca mai traiesc”

    Bine zis, probabil ca ai avut curiozitatea sa dai un search pe net sa vezi care e jmecheria cu pestele asta bun care a invadat piata…si despre care pana acum 1 maxim 2 ani nu stia nimeni nimic.
    Gatiti si voi niste pesti adevarati!

    Răspunde

  13. Posted by Nicoleta on Martie 12, 2009 at 10:52 pm

    Daca tot zici ca vrei sa mananci sanatos si dietetic, evita carofii prajiti.. incearca natur sau copti si pestele fa-l la gratar sau la cuptor… nu prajit! Prajelile nu sunt deloc sanatoase!

    Răspunde

  14. Posted by raduf2005 on Martie 15, 2009 at 7:05 pm

    Este foarte bun la gratar cu mujdei de usturoi sau condiment pentru peste.

    Răspunde

  15. Posted by Mirela on Martie 25, 2009 at 1:19 pm

    Ajutor!!
    E prima oara cand prepar pangasius, dar credeam ca am vazut destule ca sa ma descurc.Imi doream demult sa incerc sa vad cum este.L-am luat de la Real si este ambalat pe 14.03.09.Azi am vrut sa-l prepar : l-am decongelat (fara abuzuri), l-am dat prin pesmet si „in tigaie”, pentru ca erau fileuri portionate.Surpriza: s-a gelatinizat si s-a facut o masa cleioasa in tigaie.Eu pregatesc frecvent merluciu sau macrou la cuptor, cu foi de dafin si felii de lamaie , chiar si boabe de piper pt aroma.Adaug si vin alb care ii schimba mirosul prea puternic.Fac si gratar , dar la pestele cod sau sabie iese prea uscat. Am facut si salau cu maioneza, si chiftele da salau….
    Pangasiul de care este ? E normal ce-am patit, si nu trebuia sa-l fac asa? Sincera sa fiu , restul l-am pus intr-o forma de sticla, am pus ou batut si pesmet si la cuptor !sper sa obtin un fel de drob sau souflee

    Răspunde

    • Posted by Lara on Iunie 29, 2010 at 12:21 pm

      nu e normal,pentru ca e toxic ,e plin de substante chimice si mai si provine dintr`un rau unde se varsa substante chimice si resturi industriale.Poti scrie pe google pangasius toxic si o sa gasesti multe reportaje .Si eu am mancat dar o sa ma rezum la merluciu de acum

      Răspunde

      • Lara, am mai auzit asta. La vremea cand am scris articolul, nu auzisem de aceste probleme. Cand a aparut, era bun, ca nu avea oase. 🙂

  16. Incercati sa il faceti ca la ”fish and chips” englezesti: un aluat mai gros ca cel de clatite, doar din faina si apa (minerala de dorit, bere si mai de dorit) si prajiti… scurgeti pe hartie si mancati cu cartofi prajiti sau cu ce alta garnitura vreti.

    Dar exista informatii pe Internet referitor la acest Pangasius care nu sunt OK… este pestele cel mai ieftin din ultimii ani, aparut peste tot. Incep sa ma mai gandesc daca sa mai cumpar sau nu.

    http://fulgerica.com/2009/02/25/aveti-pofta-de-un-pangasius/

    Răspunde

  17. Cred ca trec pe pastrav…🙂

    Răspunde

  18. Posted by tot eu! on Aprilie 28, 2009 at 9:48 pm

    Si eu am consumat mult timp acest peste,era bun dar sincer nu avea gustul al de peste proaspat. Un sfat…..mancati orice dar mancati de pe piata locala, cat mai natural si hai sa lasam hypersuperextra marketurile ca ne intoxica cu mancare veche si de proasta calitate. Hai sa invatam sa mancam sanatos….

    Răspunde

  19. Posted by corrado on Iunie 13, 2009 at 5:04 pm

    Sa mananci tu prajeli alaturi de cartofi prajiti. Combinatii mortale… tine-o tot asa, candd faci cancer ma suni sa iti fac chimioterapie

    Răspunde

  20. @eu, @motanul[…]

    „Diet, mind, spirit” – aberatii.

    Pangasius e un peste la fel de sanatos ca oricare altul, povestile sunt sustinute de crescatoriile europene care sunt amenintate pe piata de produsul vietnamez/thailandez, de 3 ori mai ieftin (pentru ca mina de lucru in sud-estul Asiei se plateste cu totul altfel…)

    Răspunde

    • Mananc chiar acum pangasius imi place la nebunie. Eram sigur ca astea sunt motivele pentru care s-au intins zvonurile privind toxicitatea pestelui astuia! Este sigur un motiv economic

      Răspunde

  21. Lara are dreptate.

    Mie imi place merlucius:)

    Răspunde

  22. Posted by laurentiu on Februarie 26, 2012 at 1:21 pm

    Delicios

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: