Se ia o salata, cu frunza…lata 😉 . Oare de ce planta se numeste salata???
Se spala, se curata frunzele si se scurg.
Se taie subtire (aspectul e ca de varza tocata) si se pune intr-un bol, destul de incapator pentru a putea fi amestecata. Se taie subtire un ardei Kapia rosu si se pune de-asupra. Se ia o bucata de praz verde (cam 10 cm lungime) si se taie in felii subtiri. Acestea se desfac apoi in rondele verzi, apetisante, care se pun si ele in bol. Se sareaza dupa gust (Atentie, la sfarsit – cititi toata reteta). Se stoarce o lamaie potrivita si zeama se pune peste salata. Se adauga cam 2-3 linguri de ulei de masline (poate fi si in combinatie cu ulei de floarea soarelui). Apoi…. secretul!!!!
Se taie o bucata de telemea (cam 3-4 felii, sau dupa gust, mai multe) in asa fel incat sa obtineti cubulete cam de marimea unei masline. Se pun cubuletele de telemea deasupra salatei, se amesteca continutul si se serveste imediat fie cu paine prajita (in diete) fie langa o friptura cu garnitura de cartofi prajiti.
Atentie la sare! Telemeaua e si ea sarata. Mai bine puneti sare la sfarsit, daca mai trebuie, dupa ce ati gustat salata.
Pofta buna!!!!
Posted by aciddu on martie 14, 2008 at 10:48 am
interesant… am s-o incerc weekendul asta…
astept cu interes sa apara scrumbia 🙂
Posted by al2lea on martie 14, 2008 at 8:02 pm
cu scrumbie nu stiu daca o sa postez ceva
mie imi plac alte soiuri de peste
😉 scrumbia e prea slaba 😉
Posted by aciddu on martie 17, 2008 at 10:51 am
mie scrumbia mi se pare grasă. nu ma omor după ea, dar merge o dată pe an, pe malu’ dunării. 😉
Posted by al2lea on martie 18, 2008 at 8:24 pm
Ups! Inseamna ca n-am mancat niciodata scrumbie. Eu asa credeam ca e slaba…
Sau…cum era vorba cu scrumbia?
Varianta 1: Esti slaba ca o scrumbie
sau
Varianta 2: Esti uscata ca o scrumbie
Nu mai stiu. Eu sunt nascut la munte 😉
Posted by al2lea on martie 18, 2008 at 8:28 pm
A!!! Aciddu. Ai facut salata? Ti-a placut?
Posted by Dan Iancu on martie 24, 2008 at 8:12 pm
scrumbia e chiar grasa si se face doar la gratar pentru ca prajita e cam… grasa. mai stiu si o reteta de lacherda minunata…
Posted by al2lea on martie 24, 2008 at 8:23 pm
Aoleu! Ce e aia „lacherda” ?
M-ai facut curios…
Posted by Dan Iancu on martie 25, 2008 at 7:57 am
lacherda e un peste sau o reteta de peste marinat, mai precis scrumbie. in dex gasesti doar ca e „Peşte marin răpitor de talie medie, albastru-închis pe spinare, cu aripioare spinoase şi cu mulţi dinţi; pălămidă. 2) Produs alimentar obţinut din carnea acestui peşte prin sărare şi afumare.”
dar mai e si o reteta de marinare a scrumbiei, peste gras, cu otet dafin piper ceapa, cam ca macroul de la alimentara, dar infinit mai bun. am savurat-o in tulcea la un amic de acolo.
Posted by Dan Iancu on martie 25, 2008 at 9:15 am
pusei reteta
Posted by aciddu on martie 26, 2008 at 7:05 am
încă n-am executat salata cu pricina, mereu mi-a lipsit câte un ingredient… rămâne în capul listei pentru când mă va apuca bucătăritul 🙂
promit să anunţ aici şi să-i dau şi notă 😀
Posted by al2lea on martie 26, 2008 at 6:39 pm
OK, aciddu