Salata de….salata !

Se ia o salata, cu frunza…lata 😉 . Oare de ce planta se numeste salata???

Se spala, se curata frunzele si se scurg.

Se taie subtire (aspectul e ca de varza tocata) si se pune intr-un bol, destul de incapator pentru a putea fi amestecata. Se taie subtire un ardei Kapia rosu si se pune de-asupra. Se ia o bucata de praz verde (cam 10 cm lungime) si se taie in felii subtiri. Acestea se desfac apoi in rondele verzi, apetisante, care se pun si ele in bol. Se sareaza dupa gust (Atentie, la sfarsit – cititi toata reteta). Se stoarce o lamaie potrivita si zeama se pune peste salata. Se adauga cam 2-3 linguri de ulei de masline (poate fi si in combinatie cu ulei de floarea soarelui). Apoi…. secretul!!!!

Se taie o bucata de telemea (cam 3-4 felii, sau dupa gust, mai multe)  in asa fel incat sa obtineti cubulete cam de marimea unei masline. Se pun cubuletele de telemea deasupra salatei, se amesteca continutul si se serveste imediat fie cu paine prajita (in diete) fie langa o friptura cu garnitura de cartofi prajiti.

Atentie la sare! Telemeaua e si ea sarata. Mai bine puneti sare la sfarsit, daca mai trebuie, dupa ce ati gustat salata.

Pofta buna!!!!

11 responses to this post.

  1. Posted by aciddu on martie 14, 2008 at 10:48 am

    interesant… am s-o incerc weekendul asta…
    astept cu interes sa apara scrumbia 🙂

    Răspunde

  2. cu scrumbie nu stiu daca o sa postez ceva
    mie imi plac alte soiuri de peste
    😉 scrumbia e prea slaba 😉

    Răspunde

  3. Posted by aciddu on martie 17, 2008 at 10:51 am

    mie scrumbia mi se pare grasă. nu ma omor după ea, dar merge o dată pe an, pe malu’ dunării. 😉

    Răspunde

  4. Ups! Inseamna ca n-am mancat niciodata scrumbie. Eu asa credeam ca e slaba…
    Sau…cum era vorba cu scrumbia?
    Varianta 1: Esti slaba ca o scrumbie
    sau
    Varianta 2: Esti uscata ca o scrumbie

    Nu mai stiu. Eu sunt nascut la munte 😉

    Răspunde

  5. A!!! Aciddu. Ai facut salata? Ti-a placut?

    Răspunde

  6. scrumbia e chiar grasa si se face doar la gratar pentru ca prajita e cam… grasa. mai stiu si o reteta de lacherda minunata…

    Răspunde

  7. Aoleu! Ce e aia „lacherda” ?
    M-ai facut curios…

    Răspunde

  8. lacherda e un peste sau o reteta de peste marinat, mai precis scrumbie. in dex gasesti doar ca e „Peşte marin răpitor de talie medie, albastru-închis pe spinare, cu aripioare spinoase şi cu mulţi dinţi; pălămidă. 2) Produs alimentar obţinut din carnea acestui peşte prin sărare şi afumare.”

    dar mai e si o reteta de marinare a scrumbiei, peste gras, cu otet dafin piper ceapa, cam ca macroul de la alimentara, dar infinit mai bun. am savurat-o in tulcea la un amic de acolo.

    Răspunde

  9. pusei reteta

    Răspunde

  10. Posted by aciddu on martie 26, 2008 at 7:05 am

    încă n-am executat salata cu pricina, mereu mi-a lipsit câte un ingredient… rămâne în capul listei pentru când mă va apuca bucătăritul 🙂
    promit să anunţ aici şi să-i dau şi notă 😀

    Răspunde

  11. OK, aciddu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: