Se ia o conopida potrivit de mare, se curata de frunzele de la baza, se spala si se desface in buchetele mai mici. Intr-o oala suficient de mare pentru a incapea conopida, se pune apa si sare si se pune pe foc. Cand da in clocot, se pune conopida la fiert.
Intre timp aprindeti cuptorul!
Se amesteca intr-un bol, urmatoarele ingrediente: branza de vaci (cam 1/2 Kg-cam doua pachete de branza, din comert, sau o bucata de branza de vaci cumparata din piata, de la „femei”), o ceascuta de smantana, 1-2 oua intregi (fara coaja, bine-nteles 😉 , sare dupa gust, o legatura nu foarte mare de marar verde tocat marunt. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei creme groase.
Se ia un vas de Jena, mai marisor, se ung peretii cu unt sau margarina si se presara de jur imprejur si pe fundul vasului cu pesmet.
Ati verificat daca s-a fiert conopida? Bun… scurgeti-o de apa. Apoi puneti pe fundul vasului un strat de conopida. Deasupra puneti un strat din „crema de branza” de mai sus. Intindeti-o cu lingura si nu va suparati daca va mai ramane compozitie. E bine asa. Asezati inca un strat de conopida si restul de crema de branza. Asta ar insemna ca de la inceput trebuie sa injumatatiti cantitatea de conopida si de crema de branza pentru a va iesi doua straturi.
In final presarati totul cu pesmet si dati la cuptor cam 20 minute, pana se rumeneste bine la suprafata.
Se serveste calda.
La final puteti servi un pahar de suc natural de fructe (pe care l-ati stors singuri, prin storcatorul de fructe). Iata ce combinatie imi place cel mai mult… dupa pauza… (vezi urmatorul post)
Posted by Dan Iancu on martie 24, 2008 at 8:14 pm
prefer sa mai pun ceva brinza mai aromata, de ex ceva burduf si un pic de busuioc. renunt la pesmet din ratiuni de… diametru 🙂
Posted by al2lea on martie 24, 2008 at 8:21 pm
Dane…Dane… si ce ne facem cu regimul?
Precis e buna si cum ai zis tu. Cea propusa de mine, e mai dietetica…
Posted by Dan Iancu on martie 25, 2008 at 12:43 pm
eu vorbeam de reteta. la ce trebuie si am voie ar trebui doar conopida fiarta si nici aia multa… nu ma face sa pling:(
Posted by al2lea on martie 25, 2008 at 6:41 pm
Atunci sari „la capac” cu ceva retete dietetice, pentru diabet. Dar sa fie si gustoase… 😉
Posted by windwhisperer on octombrie 14, 2008 at 1:22 am
poze n-ai?? sa inteleg mai bine 🙂
salut !
Posted by Anca on iunie 21, 2009 at 1:57 pm
😀 Hai ca asta-i buna…Dau cautare pe google la conopida la cuptor si…..reteta ta e pe prima pagina. Suuuuper. Chiar vroiam sa fac conopida la cuptor. Ms
Posted by al2lea on iunie 21, 2009 at 7:09 pm
@Anca,
dupa cum vorbesti, s-ar parea ca ne cunoastem. Ma „luminezi” si pe mine?
🙂
A! Si cum ti-a iesit conopida?
Posted by maia.san on septembrie 21, 2009 at 9:44 pm
nice.. life traffic feed… da, din uk pt moment. Abia astept sa incerc reteta! ma pun pe lucru! 😉
10x!
Posted by al2lea on septembrie 22, 2009 at 3:29 pm
@maia,
Sa-mi zici cum ti-a iesit!
Posted by mara on octombrie 28, 2009 at 8:36 pm
este dietetica?
Posted by al2lea on octombrie 29, 2009 at 8:47 am
Conopida?
🙂
Posted by ramona on noiembrie 5, 2009 at 5:18 pm
excelenta reteta!!!!o voi recomanda tuturor cunostintelor!!!tocmai am gustat si mi se pare extraordinara
Posted by al2lea on noiembrie 5, 2009 at 6:13 pm
Multumesc de aprecieri…
Posted by Nea Costache on februarie 15, 2010 at 9:08 pm
Maine sunt „flacau” acasa (sotia e la tara), deci pot gati pentru fiul si nora mea aceasta reteta! ramane insa sa gasesc conopida!
Posted by al2lea on februarie 16, 2010 at 12:32 pm
Nea Costache,
Este la Real sau la Kaufland. Sa-mi zici daca ti-a placut.
Succes
Posted by Oana on noiembrie 28, 2010 at 9:08 pm
Tocmai am urmat reteta si a iesit foarte foarte buna! Multumesc!
Posted by delia on ianuarie 26, 2011 at 2:17 pm
banuiesc k este extrem de buna reteta si este bine ca se gasesste cam peste tot doar k exista un impediment:e f scumpa.dar asta e.pofta buna sa aveti.
Posted by Mihaela on iulie 12, 2011 at 8:18 pm
Foarte buna reteta. Am facut-o si eu. Aspectuoasa si buunaaa de tot.
Posted by Ala care o fute pe mata on octombrie 31, 2011 at 7:01 pm
scrie ingredientele la inceput retardule!!!
Posted by al2lea on noiembrie 1, 2011 at 9:40 am
Hahahahaha…
De ce, mai copile, ti-e greu sa le dibuiesti?
Lasa, nu-i nimic ca nu te ajuta capul. Nici nu trebuie sa-ti faci griji. Si ai grija sa nu umbli la cuptor. Multi ca tine s-au ars!
:-)))