Conopida la cuptor… mmmm, super reteta…

Se ia o conopida potrivit de mare, se curata de frunzele de la baza, se spala si se desface in buchetele mai mici. Intr-o oala suficient de mare pentru a incapea conopida, se pune apa si sare si se pune pe foc. Cand da in clocot, se pune conopida la fiert.

Intre timp aprindeti cuptorul!

Se amesteca intr-un bol, urmatoarele ingrediente: branza de vaci (cam 1/2 Kg-cam doua pachete de branza, din comert, sau o bucata de branza de vaci cumparata din piata, de la „femei”), o ceascuta de smantana, 1-2 oua intregi (fara coaja, bine-nteles 😉  , sare dupa gust, o legatura nu foarte mare de marar verde tocat marunt. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei creme groase.

Se ia un vas de Jena, mai marisor, se ung peretii cu unt sau margarina si se presara de jur imprejur si pe fundul vasului cu pesmet. 

Ati verificat daca s-a fiert conopida? Bun… scurgeti-o de apa. Apoi puneti pe fundul vasului un strat de conopida. Deasupra puneti un strat din „crema de branza” de mai sus. Intindeti-o cu lingura si nu va suparati daca va mai ramane compozitie. E bine asa. Asezati inca un strat de conopida si restul de crema de branza. Asta ar insemna ca de la inceput trebuie sa injumatatiti cantitatea de conopida si de crema de branza pentru a va iesi doua straturi.

In final presarati totul cu pesmet si dati la cuptor cam 20 minute, pana se rumeneste bine la suprafata.

Se serveste calda.

La final puteti servi un pahar de suc natural de fructe (pe care l-ati stors singuri, prin storcatorul de fructe). Iata ce combinatie imi place cel mai mult… dupa pauza… (vezi urmatorul post)

20 responses to this post.

  1. prefer sa mai pun ceva brinza mai aromata, de ex ceva burduf si un pic de busuioc. renunt la pesmet din ratiuni de… diametru 🙂

    Răspunde

  2. Dane…Dane… si ce ne facem cu regimul?
    Precis e buna si cum ai zis tu. Cea propusa de mine, e mai dietetica…

    Răspunde

  3. eu vorbeam de reteta. la ce trebuie si am voie ar trebui doar conopida fiarta si nici aia multa… nu ma face sa pling:(

    Răspunde

  4. Atunci sari „la capac” cu ceva retete dietetice, pentru diabet. Dar sa fie si gustoase… 😉

    Răspunde

  5. poze n-ai?? sa inteleg mai bine 🙂
    salut !

    Răspunde

  6. Posted by Anca on iunie 21, 2009 at 1:57 pm

    😀 Hai ca asta-i buna…Dau cautare pe google la conopida la cuptor si…..reteta ta e pe prima pagina. Suuuuper. Chiar vroiam sa fac conopida la cuptor. Ms

    Răspunde

  7. @Anca,
    dupa cum vorbesti, s-ar parea ca ne cunoastem. Ma „luminezi” si pe mine?
    🙂
    A! Si cum ti-a iesit conopida?

    Răspunde

  8. nice.. life traffic feed… da, din uk pt moment. Abia astept sa incerc reteta! ma pun pe lucru! 😉
    10x!

    Răspunde

  9. Posted by mara on octombrie 28, 2009 at 8:36 pm

    este dietetica?

    Răspunde

  10. Posted by ramona on noiembrie 5, 2009 at 5:18 pm

    excelenta reteta!!!!o voi recomanda tuturor cunostintelor!!!tocmai am gustat si mi se pare extraordinara

    Răspunde

  11. Maine sunt „flacau” acasa (sotia e la tara), deci pot gati pentru fiul si nora mea aceasta reteta! ramane insa sa gasesc conopida!

    Răspunde

  12. Posted by Oana on noiembrie 28, 2010 at 9:08 pm

    Tocmai am urmat reteta si a iesit foarte foarte buna! Multumesc!

    Răspunde

  13. Posted by delia on ianuarie 26, 2011 at 2:17 pm

    banuiesc k este extrem de buna reteta si este bine ca se gasesste cam peste tot doar k exista un impediment:e f scumpa.dar asta e.pofta buna sa aveti.

    Răspunde

  14. Posted by Mihaela on iulie 12, 2011 at 8:18 pm

    Foarte buna reteta. Am facut-o si eu. Aspectuoasa si buunaaa de tot.

    Răspunde

  15. Posted by Ala care o fute pe mata on octombrie 31, 2011 at 7:01 pm

    scrie ingredientele la inceput retardule!!!

    Răspunde

    • Hahahahaha…
      De ce, mai copile, ti-e greu sa le dibuiesti?
      Lasa, nu-i nimic ca nu te ajuta capul. Nici nu trebuie sa-ti faci griji. Si ai grija sa nu umbli la cuptor. Multi ca tine s-au ars!
      :-)))

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: