O reteta cu… iuteala

Iata ce trebuie facut:  te duci in piata, te plimbi printre mesele pline cu de toate si cauti cei mai frumosi ardei iuti. Cauta sa fie foarte iuti (nu te apuca sa-i gusti…ca cine stie ce patesti!) si de diferite culori – verzi, rosii si galbeni. Cumperi cat vrei si cat crezi ca mananci pana la vara, cand apar cei proaspeti. Cumpara si niste arpagic si du-te degraba acasa. Nu mai pierde vremea, ca iarna e aproape!

Curata arpagicul de foile uscate. Spala ardeii iuti si apuca-te sa-i tai feliute, cam de 3-4 mm grosime.  Amesteca culorile. Ia un borcan curat, sau doua, sau trei…sau cate vrei… Pune un strat de ardei, unul de arpagic si tot asa, pana se umple borcanul (sau borcanele). Toarna otet simplu, pana le acopera si leaga bine borcanul. Daca ai capac, e si mai bine.

Iarna desfaci capacul si scoti cu lingurita ardei si arpagic „murat”. Pune intr-un pahar si aseaza pe masa lanaga o ciorba de pastai, dreasa cu smantana…

…sau ori de cate ori doresti sa iti aduci aminte de mine…

🙂   🙂

8 responses to this post.

  1. lasa ca nu te uit eu asa usor. 🙂
    eu am una similara cu ceapa in loc de arpagic si in plus cu patrunjel vrede tocat. nu de alta dar p’aici arpagin la piata mai rar, dar ceapa girla 🙂

    Răspunde

  2. Asta e alta, dar se pune leustean si fara ceapa. Se pun ardeii iuti intregi. Leusteanul se poate folosi iarna, ca verdeata la ciorbe. Grija mare insa cat puneti… ca si leusteanul devine iute. Se pune numai putin, de gust si pentru ca ciorba sa fie picanta – de exemplu la ciorba de peste, sau la cea de perisoare…

    Răspunde

  3. mai bine il usuc pe leustean. prefer verdeata uscata decit murata, pierde din aroma dupa capul meu 🙂

    Răspunde

  4. In cazul asta, nu pierde aroma.
    Dupa experienta mea…
    🙂

    Răspunde

  5. wowww, deja imi fluiera urechile !! 🙂
    salut , thx 4 reteta:)

    Răspunde

  6. Eu aş prefera să-mi spui de unde se poate comanda chestia asta :)))

    Răspunde

  7. Daca vrei sa comanzi, uite… aici gasesti:
    http://targumures.in-romania.ro/
    si da click pe Pensiunea Ana-Maria.

    Reteta am auzit-o de la patroana, o doamna foarte amabila. Bucataria de aici e excelenta. Am primit ardei iute la supa de pastai. Am intrebat cum l-a facut si asa am „furat” reteta.

    Răspunde

  8. am deschis borcanul, primul cu pricina. e foc 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: