Golul din stomac, sau cina „frugala” cu pate de curcan

Se intampla ca stand la calculator sa simtiti dintr-odata un gol in stomac.  Te uiti la ceas si constati ca „ia uite! e deja ora 19”. Si parca ai manca ceva. Dar ce? Incepi sa-ti misti „rotitele” si sa faci in gand inventarul frigiderului. La prima vedere, nimic nu te multumeste. Dar golul din stomac e din ce in ce mai mare.

Totusi, imi zic, trebuie sa verific „personal” si „pe viu”  continutul frigiderului. Ma duc in bucatarie, deschid frigiderul si… dintr-o data, prin nu stiu care minune, stomacul si creierul fac „coalitie” – ca tot e la moda – si imi vine o idee nemaipomenita! Incep sa scot:

un „pate fin de curcan” de Hame,

pate

cutia cu branza „La vache de Paris”, 

resizeimg2

borcanul cu mustar,

mustar1

tubul cu „crema gulas – iute”

gulas1

si cutia cu „sana mea fina” de Tnuva.

det__sana20900

Toate ingredientele se gasesc la supermarketul Real. Si daca nu am fost destul de clar, iata ce aveti de facut: amestecati intr-un bol continutul cutiei de pate, cu o bucata de branza „pariziana”, 1-2 lingurite de mustar si un strop de crema gulas. Amestecati bine, pana obtineti o pasta. Ungeti feliile de paine, de preferat paine de casa, facuta de dvs. cu aparatul de facut paine. Nu uitati de paharul cu lapte sana, care completeaza savoarea „tartinelor”. Daca va place gustul iute, puteti sa nu inglobati crema gulas in pasta, ci, dupa ce ati uns feliile de paine sa faceti „buburuze” din pasta gulas pe deasupra. Aveti grija cate „buburuze” faceti… e foarte iute.

Pofta buna!

P.S. Distrati-va privind ambalajul cutiei de branza. Spuneti-mi daca gasiti vreo legatura intre turnul Eiffel si turma de vaci .

10 responses to this post.

  1. Posted by maminineta on Decembrie 8, 2008 at 8:21 am

    Mami,tot ce mananci matale e cumparat,de ce nu pregatesti ceva din legume si putina carne,sau hai uite o reteta usoara si gustoasa:
    Frigi un pui (de la tara)cand este gata il scoti din cratita,pui 2 linguri de pasta de bulion facuta in casa, dupa care pui carnea la loc si adaugi 2 cani de apa,le lasi sa dea unda si pui usturoi tocat si un ardei de raci uscat,asezi capacul si lasi 10 minute dupa care se poate consuma.
    Pofta buna! Asta se cheama ,,saramura de Bailesti,,

    Răspunde

    • Mami draga, daca te uiti la mine pe blog, vezi si alte retete. Asta a fost „frugala”, adica pentru lenesi, care fie nu au timp, fie nu au chef de gatit duminica seara.🙂
      Oricum, multumesc pentru reteta.

      Răspunde

  2. Ai gusturi picante si rafinate. Dar…nu ti se pare cam mare efortul pentru cateva tartine savurate la computer? Daca ai unge felia de paine cu pate si ai intinde branza peste ea, apoi ai „desena” cateva „buburuze” de mustar si crema gulas, aranjate in flanc (neaparat) nu crezi ca ar fi la fel de delicioase? Si ti-ar mai ramane si ceva pate fin in cutie ca, cine stie, poate altcuiva ii place pateul simplu… Sa stii ca merg la „Real”-ul nostru si imi voi face si eu astfel de tartine. Tartine „Adrian”!
    Legatura e clara! Imagineaza-ti ca cineva ar arunca o vaca din varful turnului Eiffel. Pana jos ajunge gata ambalata si etichetata: „La Vache de Paris” apoi e exportata la Satu Mare…

    Răspunde

    • Sincer, prima felie asa am facut-o, exact cum ai zis. Dar am intins pateul greu. Era scos din frigider si nu se intindea bine. Asa ca am hotarat sa fac o pasta. Cu ce? Cu branza si mustar. Apoi am facut buburuze si mi-a luat gura foc. Le facusem prea dese. Asa ca am pus un strop in pasta, sa nu se simta asa tare. Cum spuneam, uneori sunt destul de lenes…🙂

      Răspunde

  3. Posted by gabi on Decembrie 8, 2008 at 6:44 pm

    Nu esti lenes…esti destept! Merci pentru reteta.

    Răspunde

  4. eu sunt lenes si suna foarte bine reteta de mai sus… cand o sa ma misc chiar sa si iau ingredientele… o voi face😉

    Răspunde

  5. Ciar asa? Nu te cred! Sa-mi spui cand te-ai „mobilizat” ca nu mi te imaginez frecand pateul…

    Hihihihi 🙂

    Răspunde

  6. buna idee. daca ai castraveti murati taie niste rondele si pune deasupra.

    Răspunde

  7. Si eu voi inveli ciocolata in papricas…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: