Se intampla ca stand la calculator sa simtiti dintr-odata un gol in stomac. Te uiti la ceas si constati ca „ia uite! e deja ora 19”. Si parca ai manca ceva. Dar ce? Incepi sa-ti misti „rotitele” si sa faci in gand inventarul frigiderului. La prima vedere, nimic nu te multumeste. Dar golul din stomac e din ce in ce mai mare.
Totusi, imi zic, trebuie sa verific „personal” si „pe viu” continutul frigiderului. Ma duc in bucatarie, deschid frigiderul si… dintr-o data, prin nu stiu care minune, stomacul si creierul fac „coalitie” – ca tot e la moda – si imi vine o idee nemaipomenita! Incep sa scot:
un „pate fin de curcan” de Hame,
cutia cu branza „La vache de Paris”,
borcanul cu mustar,
tubul cu „crema gulas – iute”
si cutia cu „sana mea fina” de Tnuva.
Toate ingredientele se gasesc la supermarketul Real. Si daca nu am fost destul de clar, iata ce aveti de facut: amestecati intr-un bol continutul cutiei de pate, cu o bucata de branza „pariziana”, 1-2 lingurite de mustar si un strop de crema gulas. Amestecati bine, pana obtineti o pasta. Ungeti feliile de paine, de preferat paine de casa, facuta de dvs. cu aparatul de facut paine. Nu uitati de paharul cu lapte sana, care completeaza savoarea „tartinelor”. Daca va place gustul iute, puteti sa nu inglobati crema gulas in pasta, ci, dupa ce ati uns feliile de paine sa faceti „buburuze” din pasta gulas pe deasupra. Aveti grija cate „buburuze” faceti… e foarte iute.
Pofta buna!
P.S. Distrati-va privind ambalajul cutiei de branza. Spuneti-mi daca gasiti vreo legatura intre turnul Eiffel si turma de vaci .
Posted by maminineta on decembrie 8, 2008 at 8:21 am
Mami,tot ce mananci matale e cumparat,de ce nu pregatesti ceva din legume si putina carne,sau hai uite o reteta usoara si gustoasa:
Frigi un pui (de la tara)cand este gata il scoti din cratita,pui 2 linguri de pasta de bulion facuta in casa, dupa care pui carnea la loc si adaugi 2 cani de apa,le lasi sa dea unda si pui usturoi tocat si un ardei de raci uscat,asezi capacul si lasi 10 minute dupa care se poate consuma.
Pofta buna! Asta se cheama ,,saramura de Bailesti,,
Posted by al2lea on decembrie 8, 2008 at 3:08 pm
Mami draga, daca te uiti la mine pe blog, vezi si alte retete. Asta a fost „frugala”, adica pentru lenesi, care fie nu au timp, fie nu au chef de gatit duminica seara. 🙂
Oricum, multumesc pentru reteta.
Posted by GabY on decembrie 8, 2008 at 9:31 am
Ai gusturi picante si rafinate. Dar…nu ti se pare cam mare efortul pentru cateva tartine savurate la computer? Daca ai unge felia de paine cu pate si ai intinde branza peste ea, apoi ai „desena” cateva „buburuze” de mustar si crema gulas, aranjate in flanc (neaparat) nu crezi ca ar fi la fel de delicioase? Si ti-ar mai ramane si ceva pate fin in cutie ca, cine stie, poate altcuiva ii place pateul simplu… Sa stii ca merg la „Real”-ul nostru si imi voi face si eu astfel de tartine. Tartine „Adrian”!
Legatura e clara! Imagineaza-ti ca cineva ar arunca o vaca din varful turnului Eiffel. Pana jos ajunge gata ambalata si etichetata: „La Vache de Paris” apoi e exportata la Satu Mare…
Posted by al2lea on decembrie 8, 2008 at 3:21 pm
Sincer, prima felie asa am facut-o, exact cum ai zis. Dar am intins pateul greu. Era scos din frigider si nu se intindea bine. Asa ca am hotarat sa fac o pasta. Cu ce? Cu branza si mustar. Apoi am facut buburuze si mi-a luat gura foc. Le facusem prea dese. Asa ca am pus un strop in pasta, sa nu se simta asa tare. Cum spuneam, uneori sunt destul de lenes… 🙂
Posted by gabi on decembrie 8, 2008 at 6:44 pm
Nu esti lenes…esti destept! Merci pentru reteta.
Posted by dvictor on decembrie 9, 2008 at 9:01 pm
eu sunt lenes si suna foarte bine reteta de mai sus… cand o sa ma misc chiar sa si iau ingredientele… o voi face 😉
Posted by al2lea on decembrie 9, 2008 at 9:59 pm
Ciar asa? Nu te cred! Sa-mi spui cand te-ai „mobilizat” ca nu mi te imaginez frecand pateul…
Hihihihi 🙂
Posted by Dan Iancu on decembrie 14, 2008 at 7:05 pm
buna idee. daca ai castraveti murati taie niste rondele si pune deasupra.
Posted by al2lea on decembrie 14, 2008 at 9:12 pm
asa e
dar am preferat sa fie nuai iute, si nu acra
🙂
Posted by operatiepecreier on decembrie 9, 2009 at 8:26 pm
Si eu voi inveli ciocolata in papricas…